DÜNYA SÜT ZİRVESİNE KULA’DAN HARUN UYSAL KATILIYOR

• Yazının Tarihi: 23 Eylül 2019

IDF Dünya Süt Zirvesi, bu yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde 23-26 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek. Bu programa Manisa’nın Kula ilçesinden Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal da katılacak.

Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal yaptığı açıklamada “Uluslararası Sütçülük Federasyonu’nun (International Dairy Federation-IDF) Dünya Süt Zirvesi, bu yıl Türkiye’nin ev sahipliğinde 23-26 Eylül 2019 tarihlerinde İstanbul’da gerçekleştirilecek.

20 milyon tondan fazla süt üretimiyle Avrupa’da üçüncü, Dünya’da sekizinci en büyük süt üreticisi olan Türkiye, dünya sütçülerinin buluşmasına ev sahipliği yapıyor.

Uluslararası Sütçülük Federasyonu (International Dairy Federation-IDF), 1903 yılında kurulmuş ve günümüzde toplam 45 üye ülkesi ile dünyada üretilen toplam süt miktarının yaklaşık %75’inin temsil edildiği bir platform ve alanındaki en güçlü sektör organizasyonudur.

Üyeleri üreticiler, sanayiciler, tedarikçiler, akademisyenler ve kamu kesimi temsilcileri gibi sektördeki tüm tarafların temsil edildiği ulusal birlik ve derneklerden oluşan Ulusal Komitelerin oluşturduğu IDF’e ülkemiz 2009 yılından bu yana üyedir ve yıllık olarak düzenlenen Dünya Süt Zirvesinde temsil edilmektedir. Üretim, işleme, ekonomi, besleme gibi sektöre ilişkin tüm konuları ele alan IDF bünyesinde ülkemizin temsili yetini, sektörde çatı kuruluş olma niteliğiyle 2011 yılından bu yana Ulusal Süt Konseyi yürütmektedir” dedi.