SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDE İKİNCİ ETAP PROJE BAŞLADI

• Yazının Tarihi: 3 Mart 2018

SÜT ÜRETİCİLERİ BİRLİĞİNDE İKİNCİ ETAP PROJE BAŞLADI

Kula Süt Üreticileri Birliği Başkanı Harun Uysal, Simental Gebe Düve Projesinin ikinci etap çalışmaların başladığını söyledi.

Başkan Uysal, “2017 yılında Kula Süt Üreticileri Birliği olarak, birlik üyelerimize ithal gebe düve projesini gerçekleştirdik. Bu proje ile Kula’da bir ilki başardık. Bu projenin bedeli yaklaşık 4 milyon TL. tutarında oldu. Hayvanlarını teslim ettiğimiz üyelerimize yapmış olduğumuz ziyaretler de, bu ineklerin 24 ile 29 kilo ortalamasında süt verdiklerini söylediler. Üyelerimizin beğenisi, tavsiyesi ve talepleri doğrultusunda 2018’in ilk yarısında da Simental cinsi Gebe Düve ithal edeceğiz.  Ayrıca ithal  ve süt üretimi yüksek Hoştayn ırkı inekleri üreticimize ulaştıracağız. Bu projemizde 26. Şubat 2018 de başvuruları almaya başladık. Üyelerimizden 30 Mart’a kadar talep almaya devam edeceğiz. ”dedi.

Uysal, Kula’da ilk olan bu projeyi Kula Süt Üreticileri birliği başkan ve Yönetim Kurulu, İlçe Tarım ve Hayvancılık ilce Müdürü Bilgin Sarısu, Kula Ziraat Bankası Şube Müdürü Özkan Canan ile yürütmüştük. İkincisini hazırladığımız projeyi gene aynı ekiple başlayıp başarıyla sonuçlandıracağımıza inancım tamdır ”dedi.

Uysal, “birinci projede hayvanlarını teslim alan Gökçeören, Saraçlar, Ayvatlar ve Körez mahallelerinde ki üyeleri yerinde ziyaret etti. Hayvanlar hakkında bilgiler aldı. Daha sonra aynı mahallelerde bulunan üyelerle bir araya gelen Uysal, burada birlik üyelerine 2018 de uygulanacak olan yeni proje ve hayvanlar hakkında bilgilendirme yaptı. Uysal, küçükbaş hayvan projesi isteyen üyelerinde taleplerini dinleyerek bu konuda da çalışmalar yapılacağını söyledi. Uysal, daha sonra üyelerine Kula süt üreticileri birliğinin hediyesi olarak birer adet mont hediye etti.